Timpul îndelungat petrecut în casă cu copiii este o adevărată provocare pentru părinți, mai ales când vorbim de copii mici. Sunt bombe de energie nestăvilită de dimineața până seara, iar ideea de a-i lăsa în compania televizorului sau a tabletei, nu este deloc bună!

Ți-am pregătit o ”trusă de urgență” cu cele mai recomandate jucării creative care alungă plictiseala în acele zile și ore interminabile când nu puteți ieși afară.

Activități pentru 1-3 ani

Cei mici, au nevoie de jucării creative adaptate vârstei, astfel încât să nu primească sarcini peste nivelul lor, dar nici să îi subevaluăm că sunt ”mici”. Este important să își dezvolte abilitățile de la vârste fragede, pentru a putea face față cu succes perioadei preșcolarității și ulterior școlarității.

Nu uitați, un copil la această vârstă, nu se poate concentra prea mult asupra unei sarcini. Faceți activitățile cu drag, cu plăcere și în ritmul fiecărui copil!

Modelajul – este foarte important pentru dezvoltarea motricității fine și întăririi mușchilor mâinii. Acesta îi va folosi la scriere și mânuirea corectă a instrumentelor de scris. Pe lângă aceasta, cu ajutorul setului de modelaj de la Djeco, copiii își dezvoltă imaginația și creativitatea.

Pictura cu apă – poate crezi că este devreme pentru pictură, însă pictura cu apă este un mod diferit și facil de exprimare artistică la vârste mici. Copiii vor fi încântați de paginile colorate care se aștern în urma atingerii lor cu stiloul umplut cu apă. În plus, nu trebuie să îți faci griji – în urma micului pictor nu va rămâne mizerie și pete colorate. Alege desene prietenoase, în format mare, cum este acest set pentru pictură cu apă.

Desenul cu buline – este un mod distractiv și creativ de a realiza desene, potrivit copiilor mici. Cu ajutorul setului creativ de patru carioci cu vârf rotunjit și patru planșe, copilul va avea la îndemână tot ce are nevoie pentru un atelier de pictură memorabil! Dacă îi place pictura, poți cumpăra încă un set de 6 markere rotunde cu care va putea picta în siguranță, deoarece sunt super-lavabile și non-toxice!

Abțibildurile – încă nu am întâlnit un copil să nu le adore! Din momentul în care le descoperă și până în clasele mici, este activitatea  care le aduce cea mai mare plăcere! Vestea bună este că ei învață o mulțime de lucruri noi dacă abțibildurile sunt alese cu atenție, conform vârstei. În primul rând, lipitul și dezlipitul antrenează mușchii mâinilor, apoi desenele și povestea din spatele lor le dezvoltă imaginiația și creativitatea! Cu atâtea avantaje, uiți că mai ajunge câte unul și pe mobilă. 🙂

Pentru copiii între 1 și 3 ani, sunt potrivite abțibildurile moi, cu imagini mari, ușor de lipit și dezlipit. Copiii iubesc animalele, așa că propunerea noastră este setul cu abțibilduri moi,primele animale!

Activități pentru 3-6 ani

La această vârstă, copilul devine din ce în ce mai atent și mai interesat de activități, se poate concentra mai ușor și îndeplini sarcini și activități mai complexe. Iată ce preferă un preșcolar:

Activități care au la bază lipitul – copiii adoră să constuiască adevărate povești din abțibilduri, așa că un joc creativ – creează portrete îi va amuza și le va reține atenția și concentrarea pentru mult timp! Nu te supăra dacă îi pune păpușii mustață sau bunicului fundițe, lasă imaginația să zburde și corectează-l blând unde este necesar.

Continuați să vă jucați, lipind cu ajutorul lipiciului solid – aici copilul va învăța să aplice lipiciul, să îl dozeze corespunzător și să creeze după propria plăcere! Avem și o propunere: Atelier creativ, animale cu bucle – un set adorabil în care copilul va putea personaliza animale cunoscute și îndrăgite, lipind fâșii colorate pe post de coamă, pene sau coadă!

Face painting, picturi pe față – lasă imaginația copiilor să zburde și să se deghizeze în eroul sau animalul preferat cu ajutorul setului pentru picturi pe față. Nu îți face griji: se spală ușor, nu conține substanțe toxice, parabeni sau parfumuri. Lasă-l să creeze, să îți imagineze și să viseze! Cu siguranță va fi încântat de un astfel de set.

Activități tip colaj – dezvoltă simțul practic, gândirea, creativitatea și imaginiația. Crearea unui colaj presupune alăturarea mai multor bucățele într-o singură poveste, iar finalizarea ei cu succes atrage după sine și creșterea încrederii în forțele proprii.

Ți-am pregătit o sugestie pe placul copiilor – tablouri cu fetru ce conține planșe cu accesorii pregătite pentru a crea imagini cu ajutorul elementelor autoadezive.

Activități de construit și asamblat – majoritatea copiilor adoră să construiască și să meșterească diverse obiecte. Imaginația lor nu are limite și deseori ești surprins de modul în care gândește și ia decizii.

În special băieții sunt pasionați de astfel de activități, așa că setul Vehicule de asamblat, va fi un companion de nădejde în zilele ploioase. Va învăța cu ajutorul lui să mânuiască micul ciocan de lemn și cuiele speciale în siguranță, deoarece sunt concepute pentru copii și nu sunt periculoase.

Activități pentru 7-10 ani

La această vârstă, copiii adoră să îmbine activitățile cu lucruri practice pe care să le folosească ulterior. Spiritul practic este mai dezvolat acum și satisfacția mai mare în urma finalizării proiectelor. Ca părinți, trebuie să îi ghidăm înspre dezvoltarea încrederii în sine, deoarece sunt copii ”mari”, tind să copieze și să reinterpreteze cu succes tot ce face un adult pentru a-și întări sentimentul că sunt valoroși.

Dacă ai o mică domnișoară, ar fi încântată să își picteze propria eșarfă din mătase naturală cu ajutorul acestui kit. Este un cadou deosebit care stimulează creativitatea, atenția și concentrarea și cine știe, poate pune bazele unei cariere în design sau pictură!

Cu toate că nu încurajăm clasificarea jucăriilor ca fiind ”de fete” sau ”de băieți”, știm că băieții sunt în general cei care preferă construcțiile. La această vârstă, construcțiile lor devin din ce în ce mai elaborate și mai apropiate de realitate. O astfel de pasiune încurajată și întreținută, poate pune bazele unei viitoare cariere de arhitect, constructor sau inginer. Pe Kids Story poți găsi o mulțime de seturi de construcție arhitecturală cu ajutorul cărora băieții sau de ce nu, fetele, pot realiza case, castele, turnuri, mori de vânt din lemn masiv, totul fiind conceput la scală naturală.

Activități de lipit – chiar dacă sunt mai mari, fetițele încă adoră să lipească și să creeze povești cu ajutorul abțibildurilor. ”Un ceai cu dichis” ar fi o tematică excelentă pentru mica domnișoară în joaca ei de-a prințesa!

Jocurile de animație – la această vârstă, ideile prind contur, devin mai rafinate, așa că un joc de construit modele de vehicule futuriste cu ajutorul filtrelor ce creează efecte optice, le va da frâu liber imaginației!

Copiii sunt diferiți, au propriul ritm de dezvoltare, pasiuni diverse, iar noi ne străduim să fim la înălțimea dorințelor copiilor de toate vârstele prin jucăriile pe care le găsiți pe Kidstory!

Cel mai des primim întrebarea ”Ce să cumpăr unui copil de x ani?” acesta a fost motivul pentru care v-am pregătit acest articol, în speranța că zilele voastre vor fi mai colorate și petrecute cu sens, atunci când nu puteți ieși afară.

Trebuie să aveți grijă să nu cădeți în cealaltă extremă, suprastimularea copiilor nu este deloc sănătoasă pentru ei!

Sunteți așteptați cu drag și pentru consiliere telefonică, ne puteți trimite un e-mail sau mesaj și astefel vom alege împreună cele mai potrivite activități pentru fiecare copil!